افتتاح کارخانه تولید کاتالیست مرکاپتان زدایی صنایع شیمیایی آرتین آزما
به لطف خداوند و تلاش تیم آرتین آزما، کاتالیست مرکاپتان زدایی به مرحله تولید داخلی رسید. صنایع شیمیایی آرتین آزما با سرمایه گذاری مشترک شرکای روسی و ایرانی در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر افتتاح شد. در مرحله نخست تولید کاتالیست مرکاپتان زدایی تحت لایسنس شرکت IVKAZ روسیه با بهره گیری از نیروی کار بومی به اجرا درآمد.
- مرکاپتانها از جمله مواد سمی و مضر موجود در ترکیبات هیدروکربنی استخراجشده از میادین نفت و گاز، بهویژه در حوزه خلیج فارس، هستند. این ترکیبات باید در اولین مراحل پالایش تصفیه شوند. پالایشگاههای گاز پارس جنوبی و بسیاری از پالایشگاههای کشور نیازمند استفاده از این کاتالیستها هستند که تاکنون عمدتاً از محصولات تولید شده در خارج از کشور استفاده میکردند.
- صنایع شیمیایی آرتین آزما پس از آغاز همکاری با شرکتهای IVKAZ و VINIUS در روسیه، به عنوان صاحب امتیاز فنی تولید کاتالیست مرکاپتان زدایی در جهان و پس از اخذ گواهینامه نمایندگی انحصاری در ایران، اکنون به عنوان تولیدکننده کاتالیست تحت لایسنس فنی و کیفی این شرکت در ایران، اقدام به تولید کاتالیست مرکاپتان زدایی با بالاترین کیفیت رقابتی و شرایط اقتصادی ارزنده کرده است.
- کارخانه تولید کاتالیست مرکاپتان زدایی در منطقه ویژه بوشهر، در خرداد ماه امسال با حضور آقای سعید زرین فر، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر، جناب آقای حسین نامور، مدیرعامل محترم منطقه ویژه، جمعی از مسئولان استان بوشهر، مدیران صنعت و معدن استان و سرمایهگذاران داخلی و خارجی افتتاح شد.
مدیرعامل شرکت آرتین آزما به عنوان نخستین واحد تولید کاتالیست پالایشگاهی مرکاپتان زدایی کشور در بوشهر گفت:
ظرفیت اسمی این واحد سالانه تولید ۵۰۰ تن است که میزان تولید آن متناسب با میزان تقاضا در بازار فروش محقق میشود.
سید امیر علوی فر افزود:
میزان نیاز سالانه کشور به این نوع کاتالیست حدود ۵۰ تن است. مابقی تولید کارخانه باید با شناسایی بازارهای هدف، به خارج از کشور صادر شود. در این طرح، حدود 40 نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار هستند.
استان بوشهر به دلیل شرایط ویژه جغرافیایی و پتانسیل های بسیار زیاد از منظر اقتصاد انرژی و صنعت نفت به عنوان محلی مناسب برای فعالیت های صنعتی و تولیدی صنایع شیمیایی آرتین آزما قرار گرفت.
استان بوشهر یکی از مناطق مهم در توسعه صنایع پالایشگاه و پتروشیمی و صنایع پایین دستی است; که در این راستا علاوه بر پالایشگاه پارس جنوبی بیش از ۱۸ مجتمع پتروشیمی راهاندازی شده و چند واحد دیگر در حال تکمیل و افتتاح است.